Kuracie prsia plnené syrom a sušenými rajčinami

04 februára


Celé to začalo v Nitre, keď sme si zašli na obed do jednej reštaurácie v nákupnom centre. Chutilo mi to a tak som sa rozhodla, že si jedlo spravíme aj doma. Len bez demi glace omáčky :o) 

Keď sme to skúšali prvý krát, vložili sme tam plátok plesnivého syra, na neho sušenú rajčinu a olivu prekrojenú na polovicu. Zdalo sa mi, že je tam toho málo a celé jedlo je také nejaké suché. Druhý pokus bol vydarenejší.


Potrebujeme:
4 kuracie prsia
plesnivý syr (podľa vlastného výberu)
sušené rajčiny
olivy
soľ
korenie
mletá červená paprika
zemiaky

a napr. rajčiny a cibuľu na sladko-kyslý šalát.

Sušené rajčiny a olivy nakrájame, zmiešame s plesnivým syrom a dochutíme paprikou a korením. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
Prsia narežeme, vytvoríme kapsu, posolíme a naplníme zmesou zo syra. Okraj prichytíme špáradlami, alebo kovovou ihlicou. Opečieme ich na prudkom ohni a poukladáme do zapekacej misky. Dáme piecť na 180 stupňov asi na hodinu.

Kým sa mäso pečie, ošúpeme zemiaky, nakrájame na plátky a poukladáme ich vedľa seba na plech na papier na pečenie. Ja ich buď potriem olivovým olejom zmiešaným s cesnakom, soľou a tymiánom, alebo ich nechám len tak. Tieto boli ten prvý príklad.

Aby sa to lepšie šmýkalo dole krkom, pokojne si spravte z výpeku k tomu nejakú vlastnú omáčku. Určite je k tomu super čerstvý šalát z rajčín a cibuľové krúžky (cibuľa na krúžky, obaliť v hladkej múke a osmažiť).

Dobrú chuť! :-)


Pekný deň!


Mohlo by sa páčiť

0 comments


Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.